CoderDojo Kennemerwaard
Bij CoderDojo Kennemerwaard leren wij kinderen tussen 7 en 17 jaar programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kun je ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en meer. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook andere like-minded mensen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.
CoderDojo is er dus voor iedereen. Als je nog nooit geprogrammeerd hebt of je bent al veel verder, dan kun je bij ons terecht. Hier leren we van en met elkaar.
CoderDojo Kennemerwaard is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en we houden onze dojo’s in Limmen, Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen en Castricum.

CoderDojo
CoderDojo is een open source, door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Elke dojo kan anders zijn en staat volledig los van andere dojo’s.
Bij een dojo leren kinderen tussen 7 en 17 jaar programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games te maken en nog veel meer.
Deelnemers ontmoeten anderen met dezelfde interesses, maken samen nieuwe dingen, en delen wat ze geleerd en gemaakt hebben. Development en programmeren wordt zo een leuke, sociale ervaring.

We hebben slechts één regel: “Boven alles, wees cool!”. Er wordt niet gepest of tijd en zin van anderen verpest, dat is namelijk niet cool.

CoderDojo Kennemerwaard zorgt voor een veilige omgeving waar kinderen kunnen leren programmeren: we houden onze dojos in diverse bibliotheekvestigingen en een basisschool. We vragen ouders om bij de dojo te blijven, al is het niet verplicht. Als volwassene leer je zelf ook tijdens de dojo’s en beleef je er plezier aan.

Ons team bestaat uit zes bibliotheekmedewerkers en zestien vrijwilligers, we zijn steeds in wisselende samenstelling bij de dojo’s aanwezig.

Heb je vragen? Mail dan naar Sanneke van der Meer via info@coderdojo-kennemerwaard.nl.

Meer weten over CoderDojo in Nederland en internationaal?

Neem dan eens een kijkje op de websites van CoderDojo Nederland en de CoderDojo Foundation.